Foto © Todd Fox

Otis Gibbs

 

Maandag 5 februari
Loodscafé
Aanvang 20 uur - Deuren 19.30 uur
Toegang Gratis (Vrije Gift)

Otis Gibbs

Een rauwe stem is zijn handelsmerk en muzikaal houdt hij het midden tussen Steve Earle, Woody Guthrie, Johnny Cash en Billy Bragg. De optredens van Otis Gibbs zijn een belevenis op zich, niet alleen vanwege zijn krachtige performance maar ook om de bijzondere en vaak ook hilarische verhalen die hij tussendoor vertelt.

 

Zijn songs gaan over echte mensen, over zwervers en andere nomaden die hij ontmoette tijdens zijn reizen, over de mensen op het platteland van Indiana waar hij opgroeide, de onverwachte helden uit de achterbuurt of de dagelijkse dingen die hij om zich heen ziet in East Nashville.

Op zijn nieuwste album Mount Renraw is dat ook weer goed te horen.

 

Naast de muziek heeft Otis tevens een populaire podcast radioshow genaamd "Thanks For Giving A Damn" waarin hij collega's in de R & R scene interviewt.

 

Billy Bragg noemt hem the real deal, Mart Smeets omschrijft hem als een linkse activist met prachtige muzikale omlijsting. De Volkskrant schreef: 'Rauwe, ongeparfumeerde folkstrot met grote verhalende gaven' en Lust For Life noemde hem 'De grootste working-class poëet die er momenteel over de aardkloot rondzwerft'.

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!