2022TriathlonAarschot
Nighthawks

Zaterdag 6 Augustus - Knoetterras - 21 uur
Toegang Gratis

Sinds eind jaren negentig is Nighthawks (DE) een vaste waarde in het internationale jazz- en loungecircuit. Atmosferische arrangementen en het tot de verbeelding sprekende solopartijen van trompettist Reinder Winterschladen typeren de muziek van deze vijfkoppige band. Muziek met sterk visuele inslag die de luisteraar laat wegdromen naar verre oorden en wonderlijke landschappen.

Meer2022Soul4You
Soul4You

Donderdag 25 Augustus - Knoetterras - 21 uur
Toegang Gratis

Het mag al eens uiterst dansbaar, grappig en entertainend zijn. De beste soul en funk-nummers van de laatste vier decennia vormen slechts een springplank voor wat een heuse muzikale rollercoaster blijkt. Weinig genres en al dan niet vergeten hits … ontspringen hier de dans. Verrassend, veelzijdig, stoutmoedig maar wél super straf en altijd met de glimlach gebracht.
Soul4You treedt op aan de Knoet na afloop van het Aarschots Wielercriterium.

Meer2022Criterium
Yskan

Donderdag 15 September - De Loods - 21 uur
Gratis voor Knoetleden

Yskan laat een nieuwe wind door het Belgische jazzlandschap waaien.
De combinatie van Anneleen Boehme (LABtrio), Simon Raman (Steiger) en Geert Hendrickx (Zandland) is voor velen niet vreemd. Voeg daar nog Sam Comerford (Thunderblender) aan toe en weet dat er de luisteraars iets heel speciaals te wachten staat.
De muziek van Yskan kan omschreven worden als een basis van bouwstenen, waar vrij en exploratief mee wordt omgegaan. De composities hebben een sterk filmisch karakter en zijn een waar genoegen om naar te luisteren dankzij het constante maar prachtige gevecht tussen de contrasten.

In het voorjaar van 2021 brachten ze hun debuutalbum uit dat werd opgenomen in de Academiezaal van Sint-Truiden in coproductie met Motives for Jazz en met lovende kritiek werd onthaald. 

Meer